Logo af.boatexistence.com

Het God gesê gaan voort en vermeerder?

INHOUDSOPGAWE:

Het God gesê gaan voort en vermeerder?
Het God gesê gaan voort en vermeerder?

Video: Het God gesê gaan voort en vermeerder?

Video: Het God gesê gaan voort en vermeerder?
Video: Why Did God Say “Be Fruitful And Multiply" - You Might Want To Watch This Video 2024, Julie
Anonim

Maar, ironies genoeg weer, die baie aangehaalde Bybelse opdrag om "uit te gaan en te vermeerder" of "Wees vrugbaar en vermeerder" (Genesis 1:28) -- oor watter beleide met rampspoedige en verreikende implikasies vir die planeet gebaseer is -- is nie onderworpe aan dialoog tussen teoloë en wiskundiges nie.

Is Gaan uit en vermeerder in die Bybel?

Genesis 1:22 - En God het hulle geseën en gesê: Wees vrugbaar en vermeerder en vul die waters in die see, en laat die voëls op die aarde vermeerder. Wanneer God sê: “Gaan uit en vermeerder,” terloops, ná die vloed, het Hy bedoel “gaan maat, soos mans en vroue, en kry kinders om die aarde weer te bevolk.”

Wat bedoel God as hy sê Wees vrugbaar en vermeerder?

Daar is 'n bekende reël uit die Bybel: "Wees vrugbaar en vermeerder." Dit gee jou 'n goeie sin van die woord: vrugbare aktiwiteit vermenigvuldig of voeg by wat reeds daar is, wat meer van iets produseer 'n Paartjie is vrugbaar as hulle kinders het: hoe meer kinders, hoe meer vrugbaar.

Wat sê die Bybel oor voortplanting?

Alhoewel volgelinge van God opdrag gekry het om "vrugbaar te wees en te vermeerder", is seks nie net vir voortplanting bedoel nie. Dit is bedoel om 'n vreugdevolle, intieme ervaring tussen vennote te wees. Genesis 2:24 lees: "Daarom moet 'n man sy vader en sy moeder verlaat en sy vrou aanhou, en hulle sal een vlees word. "

Watter gebod is Wees vrugbaar en vermeerder?

Voortplanting word beskou as die eerste gebod wat deur God gegee is: "En wees vrugbaar en vermeerder, bring oorvloedig voort op die aarde en vermeerder daarin" (Genesis 9):7).

Aanbeveel: