Logo af.boatexistence.com

Was Beethoven en Mozart vriende?

INHOUDSOPGAWE:

Was Beethoven en Mozart vriende?
Was Beethoven en Mozart vriende?

Video: Was Beethoven en Mozart vriende?

Video: Was Beethoven en Mozart vriende?
Video: Hebben Mozart en Beethoven elkaar ooit ontmoet? 2024, April
Anonim

Die antwoord is, miskien. Daar was 'n tydperk van ses weke in 1787 toe albei van hulle op dieselfde tyd in Wene was, so dit is moontlik dat hulle 'n soort persoonlike verbintenis tot stand gebring het. Beethoven was toe 16. Hy het dalk selfs 'n paar lesse van Mozart gehad.

Het Beethoven regtig vir Mozart ontmoet?

In kort, Beethoven en Mozart het wel ontmoet. Een verslag wat gereeld aangehaal word, was toe Beethoven met 'n verlof van die Bonn Court Orchestra na Wene gereis het om Mozart te ontmoet. Die jaar was 1787, Beethoven was net sestien jaar oud en Mozart was dertig.

Wie was groter Mozart of Beethoven?

Met 16 van die 300 gewildste werke wat uit sy pen kom, bly Mozart 'n sterk aanspraakmaker, maar beklee die tweede plek ná Ludwig van Beethoven, wat Amadeus verbysteek met 19 van sy werke in die Top 300 en drie in die Top 10. …

Wie was Mozart se beste vriend?

Joseph Haydn - die komponis'n Groot vriend van Mozart, hy was reeds 24 toe ons held gebore is en het nogtans 'n volle 18 jaar gelewe nadat Mozart gesterf het.

Was Mozart deur Beethoven beïnvloed?

As 'n jong man in Bonn, terwyl hy nog besig was om sy ambag te leer, het Beethoven aansienlike blootstelling aan Mozart se musiek gehad. Hy het Mozart-klavierkonserte saam met die hoforkes in Bonn gespeel en selfs altviool gespeel in uitvoerings van Mozart-operas.

Aanbeveel: