Logo af.boatexistence.com

Wat is tautomerisme in organiese chemie?

INHOUDSOPGAWE:

Wat is tautomerisme in organiese chemie?
Wat is tautomerisme in organiese chemie?

Video: Wat is tautomerisme in organiese chemie?

Video: Wat is tautomerisme in organiese chemie?
Video: Keto Enol Tautomerism - Acidic & Basic Conditions 2024, Mei
Anonim

tautomerisme, die bestaan van twee of meer chemiese verbindings wat in staat is tot maklike inter-omskakeling, in baie gevalle bloot 'n waterstofatoom tussen twee ander atome uitruil, na een van hulle vorm 'n kovalente binding.

Wat is tautomerisme en die voorbeeld daarvan?

Ketoon-enol, enamien-imien, laktam-laktim is 'n paar van die voorbeelde van tautomere. Intussen is 'n paar sleutelkenmerke van Tautomerisme dat hierdie proses meer stabiliteit vir die verbinding bied. In hierdie verskynsel bestaan daar 'n uitruiling van 'n waterstofatoom tussen twee ander atome terwyl 'n kovalente binding met enige een gevorm word.

Wat is die tautomerisme in chemie?

Tautomerisme is 'n verskynsel waar 'n enkele chemiese verbinding geneig is om te bestaan in twee of meer onderling omskepbare strukture wat verskillend is in terme van die relatiewe posisie van een atoomkern wat gewoonlik die waterstof.… Tautomerisme word ook as desmotropisme genoem.

Wat is tautomerisme in chemie met voorbeeld?

Tautomere is isomere van 'n verbinding wat slegs verskil in die posisie van die protone en elektrone. Die koolstofskelet van die verbinding is onveranderd. 'n Reaksie wat eenvoudige protonoordrag op 'n intramolekulêre wyse behels, word 'n toutomerie genoem.

Wat is tautomerisme, gee twee voorbeelde?

Ketoon-enol, enamien-imien, laktam-laktim, ens is 'n paar van die voorbeelde van tautomere. Intussen is sommige van die sleutelkenmerke van tautomerisme dat hierdie proses meer stabiliteit vir die verbinding gee.

Aanbeveel: