Logo af.boatexistence.com

Bevat dna of rna sitosien?

INHOUDSOPGAWE:

Bevat dna of rna sitosien?
Bevat dna of rna sitosien?

Video: Bevat dna of rna sitosien?

Video: Bevat dna of rna sitosien?
Video: From DNA to protein - 3D 2024, Mei
Anonim

Cytosien is een van die vier boublokke van DNA en RNA Dit is dus een van die vier nukleotiede wat beide in DNA, RNA, en elke sitosien vorm deel van die kode. Sitosien het die unieke eienskap deurdat dit in die dubbelheliks oorkant 'n guanien, een van die ander nukleotiede, bind.

Bevat RNA sitosien?

RNA bestaan uit vier stikstofbasisse: adenien, sitosien, urasil en guanien. Urasil is 'n pirimidien wat struktureel soortgelyk is aan die timien, nog 'n pirimidien wat in DNA voorkom.

Bevat beide DNA en RNA die basis sitosien?

Stikstofbasis

Elke nukleotied in DNA bevat een van vier moontlike stikstofbasisse: adenien (A), guanien (G) sitosien (C), en timien (T). Adenien en guanien word as puriene geklassifiseer. … DNS bevat A, T, G en C, terwyl RNA A, U, G en C bevat.

Kan sitosien in DNA gevind word?

Cytosien (/ˈsaɪtəˌsiːn, -ˌziːn, -ˌsɪn/) (simbool C of Cyt) is een van die vier nukleobasisse wat in DNA en RNA voorkom, saam met adenien, guanien, en timien (uracil in RNA).

Bevat RNA timien en sitosien?

Die vier basisse waaruit hierdie kode bestaan, is adenien (A), timien (T), guanien (G) en sitosien (C). Basisse paar saam in 'n dubbelheliksstruktuur, hierdie pare is A en T, en C en G. RNA bevat nie timienbasisse nie, en vervang hulle met uracil-basisse (U), wat paar met adenien1

Aanbeveel: