Logo af.boatexistence.com

Wanneer eteen met broom reageer, vorm dit?

INHOUDSOPGAWE:

Wanneer eteen met broom reageer, vorm dit?
Wanneer eteen met broom reageer, vorm dit?

Video: Wanneer eteen met broom reageer, vorm dit?

Video: Wanneer eteen met broom reageer, vorm dit?
Video: Ethylene reacts bromine to form- 2024, Mei
Anonim

Etheen reageer met vloeibare broom om 1, 2-dibroometaan Eteen- en broomreaksie te gee, gee ook 'n simmetriese alkielhaliedverbinding. Twee broomatome is aan die twee koolstofatome in die eteenmolekule geheg. Hierdie reaksie kan by kamertemperatuur of onder temperature as kamertemperatuur gedoen word.

Wat word gevorm wanneer eteen met broom reageer?

Die elektrofiele byvoeging van broom tot eteen

Die broom verloor sy oorspronklike rooi-bruin kleur om 'n kleurlose vloeistof te gee. In die geval van die reaksie met eteen, word 1, 2-dibroometaan gevorm. Hierdie verkleuring van broom word dikwels gebruik as 'n toets vir 'n koolstof-koolstof dubbelbinding.

Wat gebeur wanneer broom met 'n alkeen reageer?

Alkene reageer in die koue met suiwer vloeibare broom, of met 'n oplossing van broom in 'n organiese oplosmiddel soos tetrachloormetaan. Die dubbelbinding breek, en 'n broomatoom word aan elke koolstof geheg Die broom verloor sy oorspronklike rooi-bruin kleur om 'n kleurlose vloeistof te gee.

Wat gebeur wanneer eteen reageer?

wanneer jy eteen ('n lid van alkeengroep) en waterstofbromied meng. Alkene reageer met waterstofbromied in die koue. Die dubbelbinding breek en 'n waterstofatoom is uiteindelik aan een van die koolstofstowwe geheg en 'n broomatoom aan die ander. In die geval van eteen word bromoethane gevorm

Wat word gevorm wanneer 'n alkeen met broomwater reageer?

Broomwater is 'n oranje oplossing van broom. Dit word kleurloos wanneer dit met 'n alkeen geskud word. … Dit het die effek om die molekule te 'versadig' en sal 'n alkeen verander in 'n alkaan Byvoorbeeld: C 2H 4 + H 2 → C 2H.

Aanbeveel: