Logo af.boatexistence.com

Wat het Jerobeam seun van Nebat gedoen?

INHOUDSOPGAWE:

Wat het Jerobeam seun van Nebat gedoen?
Wat het Jerobeam seun van Nebat gedoen?

Video: Wat het Jerobeam seun van Nebat gedoen?

Video: Wat het Jerobeam seun van Nebat gedoen?
Video: Animated Bible Stories: Rehoboam and Jeroboam- The Kingdom Divides-Old Testament 2024, Mei
Anonim

Jerobeam I was die eerste koning van die noordelike Koninkryk van Israel. Die Hebreeuse Bybel beskryf die regering van Jerobeam wat begin het na 'n opstand van die tien noordelike Israelitiese stamme teen Rehabeam wat 'n einde gemaak het aan die Verenigde Monargie. Jerobeam het 22 jaar lank geregeer.

Wat is die sondes van Jerobeam seun van Nebat?

[26] Want hy het gewandel in die hele weg van Jerobeam, die seun van Nebat, en in sy sonde waarmee hy Israel laat sondig het, om die HERE, die God van Israel, te terg om kwaad te maak met hulle nietighede.

Wat het koning Salomo aan Jerobeam probeer doen?

Salomo is blykbaar beïnvloed deur God se profesie aan hom dat sy koninkryk verdeel sou word as gevolg van sy afgodery en dat die tien noordelike stamme aan sy dienaar gegee sou word (Jerobeam het inderdaad raad by die profeet Ahia gesoek), en hy het probeer om Jerobeam dood te maak, wat na Egipte gevlug het, waar hy …

Wat was Manasse sonde?

Sy verhaal word in 2 Kronieke 33 vertel. Hy was 'n afgodedienaar wat teen God gedraai het en elke soort heidense godheid aanbid het. Manasse was skuldig aan onsedelikheid, hy het elke denkbare boosheid en verdraaiing beoefen, hom aan heksery gewy en was 'n moordenaar; selfs sy seuns aan 'n heidense god geoffer.

Wat het koning Rehabeam gedoen?

Salomo. Salomo se seun en opvolger, Rehabeam, het siek- met raad 'n streng beleid aangeneem teenoor die noordelike stamme, wat afgestig en hulle eie koninkryk van Israel gevorm het. Dit het die nageslag van Salomo met die suidelike koninkryk van Juda gelaat.

Aanbeveel: