Logo af.boatexistence.com

Het chromatien histone?

INHOUDSOPGAWE:

Het chromatien histone?
Het chromatien histone?

Video: Het chromatien histone?

Video: Het chromatien histone?
Video: Histone modifications (Introduction) 2024, Mei
Anonim

Chromatien is 'n stof binne 'n chromosoom wat uit DNA en proteïen bestaan. … Die hoofproteïene in chromatien is histone, wat help om die DNA in 'n kompakte vorm te verpak wat in die selkern pas. Veranderinge in chromatienstruktuur word geassosieer met DNA-replikasie en geenuitdrukking.

Is histone in chromatien?

DNA, Histone en Chromatien

Die antwoord op hierdie vraag lê in die feit dat sekere proteïene chromosomale DNA in die mikroskopiese ruimte van die eukariotiese kern saamdruk. Hierdie proteïene word histone genoem, en die resulterende DNA-proteïenkompleks word chromatien genoem.

Bevat chromatien nie-histone?

Ja, chromatien bevat nie-histoon proteïene.

Watter histone bestaan uit chromatien?

Daar is vyf verskillende tipes histone, naamlik H1, H2A, H2B, H3 en H4. 'n Histoonkern word geproduseer wanneer twee H2A en H2B met H3 en H4 proteïene kombineer. Ongeveer 145 basispare DNS word twee keer om hierdie proteïenstruktuur gedraai om 'n nukleosoom te vorm.

Waarvan word chromatien gemaak?

Chromatien is 'n kompleks van DNA en proteïene wat chromosome in die kern van eukariotiese selle vorm. Kern-DNS kom nie in vry lineêre stringe voor nie; dit is hoogs gekondenseerde en om kernproteïene toegedraai om binne die kern te pas.

Aanbeveel: