Logo af.boatexistence.com

Is trp-operon induseerbaar of onderdrukbaar?

INHOUDSOPGAWE:

Is trp-operon induseerbaar of onderdrukbaar?
Is trp-operon induseerbaar of onderdrukbaar?

Video: Is trp-operon induseerbaar of onderdrukbaar?

Video: Is trp-operon induseerbaar of onderdrukbaar?
Video: Trp operon 2024, Mei
Anonim

Die trp-operon is 'n onderdrukbare stelsel. Die primêre verskil tussen onderdrukbare en induseerbare sisteme is die resultaat wat plaasvind wanneer die effektormolekule aan die onderdrukker bind.

Waarom is trp-operon induseerbaar of onderdrukbaar?

Die trp-operon is 'n onderdrukbare stelsel; hierdie operon word altyd uitgedruk tensy triptofaan, die medepressor, in die sel beskikbaar word. Wanneer triptofaan teenwoordig is, onderdruk dit die uitdrukking van gene in hierdie operon. Hierdie verskil tussen induseerbare en onderdrukbare sisteme is klein, maar betekenisvol.

Is triptofaan 'n onderdrukbare operon?

Die triptofaan (trp)-operonstelsel is 'n tipe onderdrukbare operonsisteemDit is in 1953 deur Jacob en Monod uitgewerk. … Wanneer triptofaan teenwoordig is, bind dit die trp-onderdrukker en veroorsaak 'n konformasieverandering in daardie proteïen, wat dit in staat stel om die trp-operateur te bind en transkripsie te voorkom (operon word onderdruk).

Watter tipe operon is die trp-operon?

Die trp-operon is 'n klassieke voorbeeld van 'n onderdrukbare operon Wanneer triptofaan ophoop, bind triptofaan aan 'n onderdrukker, wat dan aan die operateur bind, wat verdere transkripsie verhoed. Die lac operon is 'n klassieke voorbeeld van 'n induseerbare operon. Wanneer laktose in die sel teenwoordig is, word dit omgeskakel na allolaktose.

Is trp-operon positief onderdrukbaar?

Ook anders as die lac-operon, bevat die trp-operon 'n leierpeptied en 'n verswakkervolgorde wat voorsiening maak vir gegradeerde regulering. Dit is 'n voorbeeld van onderdrukbare negatiewe regulering van geenuitdrukking.

Aanbeveel: