Logo af.boatexistence.com

Is sportgeneeskunde 'n dokter?

INHOUDSOPGAWE:

Is sportgeneeskunde 'n dokter?
Is sportgeneeskunde 'n dokter?

Video: Is sportgeneeskunde 'n dokter?

Video: Is sportgeneeskunde 'n dokter?
Video: So You Want to Be a SPORTS MEDICINE DOCTOR [Ep. 15] 2024, Mei
Anonim

'n Sportgeneeskundedokter is 'n primêre sorgdokter wat spesiaal opgelei is om beserings wat opgedoen word tydens sport en enige ander tipe ortopediese (muskuloskeletale) besering te diagnoseer en te behandel.

Wat word 'n dokter in sportgeneeskunde genoem?

Sportgeneeskunde-dokters is ortopediese spesialiste wat met atlete en diegene met muskuloskeletale beserings werk. Hulle is opgelei om enige kwessie aan te spreek wat met sport geassosieer word – alles van gewrigspyn tot osteoartritis tot voeding.

Is 'n sportdokter 'n regte dokter?

Wat is 'n sport- en oefengeneesheer? Sport- en Oefengeneeshere (ACSEP) is dokters met spesialisopleiding in die bestuur van muskuloskeletale beserings en siektes om funksie te maksimeer en gestremdheid en tyd weg van jou sport, werk of skool te minimaliseer.

Is 'n sportgeneeskundige dokter 'n MD?

Om 'n sportgeneeskundige dokter te word, moet 'n geneesheer hul MD by 'n geakkrediteerde universiteit voltooi. Hulle moet dan nagraadse opleiding voltooi, en uiteindelik 'n 1-2 jaar sportgeneeskunde-genootskap.

Is 'n sportgeneeskundige dokter 'n chirurg?

Albei ortopediese chirurge en sportgeneeskundiges spesialiseer in die behandeling van die muskuloskeletale stelsel. 'n Sportgeneesheer se kundigheid lê egter in die nie-operatiewe behandeling van sportbeserings. Hulle oefen op die sportveld en in die oefenlokaal.

Aanbeveel: