Logo af.boatexistence.com

Kan sry geen op x-chromosoom wees?

INHOUDSOPGAWE:

Kan sry geen op x-chromosoom wees?
Kan sry geen op x-chromosoom wees?

Video: Kan sry geen op x-chromosoom wees?

Video: Kan sry geen op x-chromosoom wees?
Video: KANA-BOON - Silhouette 2024, Mei
Anonim

Wanneer die SRY-geen teenwoordig is, is dit gewoonlik geleë op 'n X-chromosoom as gevolg van rekombinasie tussen die X- en Y-chromosome.

Kan X-chromosome SRY-geen hê?

SRY-positief

In ongeveer 80 persent van XX-mans, is die SRY-geen teenwoordig op een van die X-chromosome. Die toestand is die gevolg van 'n abnormale uitruiling van genetiese materiaal tussen chromosome (translokasie).

Is die SRY-geen net op die Y-chromosoom?

SRY is een van slegs vier gene op die menslike Y-chromosoom wat getoon is dat dit uit die oorspronklike Y-chromosoom ontstaan het. Die ander gene op die menslike Y-chromosoom het ontstaan uit 'n outosoom wat met die oorspronklike Y-chromosoom saamgesmelt het.

Watter gene word net op die X-chromosoom gevind?

Navorsers het nie vasgestel watter gene op die X-chromosoom vir die meeste van die kenmerke van Turner-sindroom verantwoordelik is nie. Hulle het egter een geen genaamd SHOX geïdentifiseer wat belangrik is vir beenontwikkeling en groei. Die SHOX-geen is geleë in die pseudo-outosomale streke van die geslagschromosome.

Watter chromosoom bevat die SRY-geen?

Die SRY-geen word op die Y-chromosoom gevind. Die geslagsbepalende area Y-proteïen wat uit hierdie geen geproduseer word, dien as 'n transkripsiefaktor, wat beteken dit heg (bind) aan spesifieke streke van DNS en help om die aktiwiteit van bepaalde gene te beheer.

Aanbeveel: