Logo af.boatexistence.com

Het mense van sjimpansees ontwikkel, hoekom of hoekom nie?

INHOUDSOPGAWE:

Het mense van sjimpansees ontwikkel, hoekom of hoekom nie?
Het mense van sjimpansees ontwikkel, hoekom of hoekom nie?

Video: Het mense van sjimpansees ontwikkel, hoekom of hoekom nie?

Video: Het mense van sjimpansees ontwikkel, hoekom of hoekom nie?
Video: Hoe zijn de eerste mensen op aarde ontstaan? 2024, Mei
Anonim

Daar is 'n eenvoudige antwoord: Mense het nie ontwikkel van sjimpansees of enige van die ander groot ape wat vandag leef nie. Ons deel eerder 'n gemeenskaplike voorouer wat ongeveer 10 miljoen jaar gelede geleef het.

Het mense van ape ontwikkel?

Mens het afgewyk van ape (sjimpansees, spesifiek) teen die einde van die Mioseen ~9,3 miljoen tot 6,5 miljoen jaar gelede. Om die oorsprong van die menslike geslag (hominiene) te verstaan, vereis die rekonstruering van die morfologie, gedrag en omgewing van die sjimpansee-mens laaste gemeenskaplike voorouer.

Waaruit het sjimpansees en mense ontwikkel?

5 tot 8 miljoen jaar gelede. Kort daarna het die spesie in twee afsonderlike afstammelinge verdeel. Een van hierdie geslagte het uiteindelik in gorillas en sjimpansees ontwikkel, en die ander het ontwikkel tot vroeë menslike voorouers genaamd hominides.

Waaruit het die mense ontwikkel?

Moderne mense het binne die afgelope 200 000 jaar in Afrika ontstaan en ontwikkel vanaf hul mees waarskynlike onlangse gemeenskaplike voorouer, Homo erectus, wat 'regop man' in Latyn beteken. Homo erectus is 'n uitgestorwe soort mens wat tussen 1,9 miljoen en 135 000 jaar gelede geleef het.

Hoekom het mense nie uit ape ontwikkel nie?

Ons het 'n gemeenskaplike voorouer met ape gehad, maar ons het sowat 30 miljoen jaar gelede van hulle afgeskei. Ons het ook nie uit ape ontwikkel nie. Ons het sowat 7 miljoen jaar gelede met bonobo's en sjimpansees van ons gemeenskaplike voorouer afgeskei. Ons het 'n ander evolusionêre pad geneem, en dit het die verskil gemaak.

Aanbeveel: