Logo af.boatexistence.com

Is vankomisien en zosyn versoenbaar?

INHOUDSOPGAWE:

Is vankomisien en zosyn versoenbaar?
Is vankomisien en zosyn versoenbaar?

Video: Is vankomisien en zosyn versoenbaar?

Video: Is vankomisien en zosyn versoenbaar?
Video: vancomycin 2024, Mei
Anonim

vankomisien en zosyn gelyktydig deur dieselfde lumen indien moontlik (d.w.s. dien vankomisien en zosyn infusie deur aparte lumen toe of probeer om vankomisien toe te dien voor die zosyn 4-uur infusie). Vir bykomende inligting of verduideliking, skakel apteek.

Is piperasillien en vankomisien versoenbaar?

Vancomycin was verenigbaar met piperasilliennatrium–tazobactam in die konsentrasies wat getoets is. Geen deeltjies is met die blote oog waargeneem nie.

Waarmee is ZOSYN nie versoenbaar nie?

ZOSYN, wat EDTA bevat, is verenigbaar met amikasien en gentamisien vir gelyktydige Y-plek infusie in sekere verdunningsmiddels en by spesifieke konsentrasies. ZOSYN is nie versoenbaar met tobramycin vir gelyktydige Y-plek infusie [sien Dosis en Toediening (2.8)].

Waarmee is vankomisien nie versoenbaar nie?

Vancomycin 10 mg/ml was onversoenbaar met piperasillien-tazobactam 40, 80 en 100 mg/ml. Onverenigbaarhede het onmiddellik met vermenging 'n wit neerslag gevorm.

Is ZOSYN en vankomisien dieselfde?

Zosyn en vancomycin is verskillende tipes antibiotika. Zosyn is 'n kombinasie van 'n penisillien-antibiotikum en 'n beta-laktamase-inhibeerder en vankomisien is 'n glikopeptied. 'n Handelsnaam van vankomisien is Vancocin. Newe-effekte van Zosyn en vankomisien wat soortgelyk is, sluit in jeuk.

Aanbeveel: