Logo af.boatexistence.com

Watter resultaat van Frederick Griffith?

INHOUDSOPGAWE:

Watter resultaat van Frederick Griffith?
Watter resultaat van Frederick Griffith?

Video: Watter resultaat van Frederick Griffith?

Video: Watter resultaat van Frederick Griffith?
Video: Эксперимент Херши и Чейза: ДНК - молекула наследственности 2024, Mei
Anonim

Terme in hierdie stel (25) Watter resultaat van Frederick Griffith se eksperimente het hom laat glo in 'n "transformerende beginsel"? muise wat met dooie S ingespuit is en lewende R-bakterieë het gesterf.

Wat was die resultaat van Frederick Griffith-eksperiment?

Griffith het tot die gevolgtrekking gekom dat die tipe II-R " getransformeer" is in die dodelike III-S-stam deur 'n "transformerende beginsel" wat op een of ander manier deel was van die dooies III- S-stam bakterieë. Vandag weet ons dat die "transformerende beginsel" wat Griffith waargeneem het, die DNA van die III-s-stambakterieë was.

Wat het in Griffith se eksperiment gebeur?

Griffith's Experiment was 'n eksperiment wat in 1928 deur Frederick Griffith gedoen is.… In hierdie eksperiment is bakterieë van die III-S-stam deur hitte doodgemaak, en hul oorblyfsels is by II-R-stambakterieë gevoeg Terwyl nie een van die twee die muise op hul eie benadeel het nie, het die mengsel van die twee kon muise doodmaak.

Wat was die gevolgtrekking van Griffith se eksperiment?

Griffith het tot die gevolgtrekking gekom dat die R-stam-bakterieë moes opgeneem het wat hy 'n "transformerende beginsel" genoem het van die hitte-gedood S-bakterieë, wat hulle toegelaat het om te "transformeer" in gladbedekte bakterieë en word virulent.

Hoe het Frederick Griffith oor die transformerende krag van DNA geleer?

Griffith soek na die genetiese materiaal

Hy was bestudeer twee verskillende stamme van 'n bakterie, genaamd R (rowwe) stam en S (gladde) stam Hy het ingespuit die twee stamme in muise. … Hy het hierdie proses transformasie genoem, aangesien iets besig was om die bakterieë van een stam na 'n ander stam te "transformeer ".

Aanbeveel: