Waar het benseen vandaan gekom?

INHOUDSOPGAWE:

Waar het benseen vandaan gekom?
Waar het benseen vandaan gekom?

Video: Waar het benseen vandaan gekom?

Video: Waar het benseen vandaan gekom?
Video: Waarom was de Spaanse Griep dodelijker dan WOI? | ANDERE TIJDEN 2024, Oktober
Anonim

Benzeen word gevorm uit beide natuurlike prosesse en menslike aktiwiteite. Natuurlike bronne van benseen sluit vulkane en bosbrande in. Benseen is ook 'n natuurlike deel van ru-olie, petrol en sigaretrook. Benseen word wyd in die Verenigde State gebruik.

Waarvan word benseen gemaak?

Die benseenmolekuul is saamgestel uit ses koolstofatome wat in 'n vlakke ring verbind is met een waterstofatoom aan elkeen geheg Omdat dit slegs koolstof- en waterstofatome bevat, word benseen as 'n koolwaterstof. Benseen is 'n natuurlike bestanddeel van ru-olie en is een van die elementêre petrochemikalieë.

Hoe is benseen ontdek?

Ontdekking van benseen

Benzeen is die eerste keer deur die Engelse wetenskaplike Michael Faraday in 1825 in verligtende gas ontdek. In 1834 het die Duitse chemikus Eilhardt Mitscherlich bensoësuur met kalk verhit en benseen vervaardig. In 1845 het die Duitse chemikus A. W. von Hofmann het benseen uit steenkoolteer geïsoleer.

Wat gebeur as jy benseen drink?

Eet kos of drink vloeistowwe wat hoë vlakke van benseen bevat, kan braking, irritasie van die maag, duiseligheid, slaperigheid, stuiptrekkings, vinnige hartklop, koma en dood veroorsaak.

Is benseen mensgemaak?

Benseen word geproduseer deur beide natuurlike en mensgemaakte prosesse. Dit is 'n natuurlike komponent van ru-olie, wat vandag die hoofbron van benseen is. Ander natuurlike bronne sluit gasvrystellings van vulkane en bosbrande in.

Aanbeveel: