Logo af.boatexistence.com

Veroorsaak estrogeen bloeding?

INHOUDSOPGAWE:

Veroorsaak estrogeen bloeding?
Veroorsaak estrogeen bloeding?

Video: Veroorsaak estrogeen bloeding?

Video: Veroorsaak estrogeen bloeding?
Video: Wat is oestrogeentekort, progesterontekort en oestrogeendominantie? 2024, Mei
Anonim

1 Estrogeen-deurbraakbloeding vind plaas wanneer oormaat estrogeen die endometrium stimuleer om op 'n ongedifferensieerde wyse te prolifereer. Met onvoldoende progesteroon om strukturele ondersteuning te verskaf, val gedeeltes van die endometriale voering met onreëlmatige tussenposes af.

Kan te veel estrogeen bloeding veroorsaak?

Oormaat estrogeen kan ook menstruele probleme veroorsaak, soos: onreëlmatige periodes . ligte kol . swaar bloeding.

Laat die gebruik van estrogeen jou bloei?

Is dit normaal? Antwoord van Tatnai Burnett, M. D. Sommige vorme van menopouse-hormoonterapie kan maandelikse bloeding veroorsaak. Dit sluit in sikliese hormoonterapie-preparate wat 'n kombinasie van estrogeen en progestien bevat.

Kan lae estrogeen bloeding veroorsaak?

Lae vlakke van estrogeen veroorsaak in intermitterende spotting wat verleng kan word, maar gewoonlik lig is in die hoeveelheid vloei. Hoë vlakke van estrogeen vir lang tydperke lei tot lang periodes van amenorree gevolg deur akute, dikwels swaar, bloeding met oormatige bloedverlies.

Watter hormoon veroorsaak dat jy bloei?

Die mees algemene oorsaak van bloeding tussen menstruasie is 'n hormoonwanbalans. Estrogeen en Progesteroon is die twee hormone wat die voering van die baarmoeder beheer. Estrogeen laat die voering van die baarmoeder verdik. Dit gebeur in die eerste helfte van die siklus.

Aanbeveel: