Logo af.boatexistence.com

Wat doen operone?

INHOUDSOPGAWE:

Wat doen operone?
Wat doen operone?

Video: Wat doen operone?

Video: Wat doen operone?
Video: Gene Regulation and the Order of the Operon 2024, Mei
Anonim

operon, genetiese regulatoriese stelsel gevind in bakterieë en hul virusse waarin gene wat vir funksioneel verwante proteïene kodeer langs die DNA saamgevoeg is. Hierdie kenmerk laat proteïensintese toe om gekoördineerd te word in reaksie op die behoeftes van die sel.

Wat is 'n operon in eenvoudige terme?

Operon: 'n Stel gene wat onder die beheer van 'n operateurgeen getranskribeer is Meer spesifiek, 'n operon is 'n segment van DNS wat aangrensende gene bevat, insluitend strukturele gene, 'n operateurgeen, en 'n regulerende geen. 'n Operon is dus 'n funksionele eenheid van transkripsie en genetiese regulering.

Wat is die rol van operone in prokariote geenuitdrukking?

Die rol van operone

Regulering van transkripsie in prokariote behels tipies operone.… Die operon sluit ook 'n promotor en 'n operateur in. Die operateur is 'n streek van die operon waar regulatoriese proteïene bind. Dit is naby die promotor geleë en help om transkripsie van die operon-gene te reguleer.

Wat is 'n operon in genetika?

Operone is groepe gene wat dieselfde promotor deel en getranskribeer word as 'n enkele groot mRNA wat veelvuldige strukturele gene of sistrone bevat.

Wat is 'n operonvasvra?

'n Operon is 'n streek van DNS wat bestaan uit 'n enkele geen wat deur meer as een promotor gereguleer word 'n Operon is 'n gebied van RNA wat bestaan uit die koderende streke van meer as een geen. … RNA-polimerase is die ensiem wat aan promotors bind en die koderende streke van gene na RNA oorskryf.

Aanbeveel: