Logo af.boatexistence.com

Het lorenzo medici savonarola gered?

INHOUDSOPGAWE:

Het lorenzo medici savonarola gered?
Het lorenzo medici savonarola gered?

Video: Het lorenzo medici savonarola gered?

Video: Het lorenzo medici savonarola gered?
Video: THINGS SEEN IN FLORENCE by Elizabeth W. Grierson FULL AUDIOBOOK | Best Audiobooks 2024, Mei
Anonim

Nadat die jaar van sy aanstelling verby was, is hy gestuur om in verskeie stede te preek totdat Lorenzo de' Medici sy invloed gebruik het om Savonarola terug te stuur na Florence, en sodoende geopen die deure daar na die bitterste vyand van Medici-regering.

Het Savonarola Lorenzo vergewe?

Toe Lorenzo in 1492 gesterf het, het Savonarola hom op sy sterfbed vergewe. … Ses jaar ná sy fundamentalistiese terugslag teen die Renaissance en Lorenzo de Medici, is Savonarola geëkskommunikeer, gemartel, vasgeketting, gehang en verbrand.

Wat het met broeder Savonarola geword?

Die laksman het hom wreed gespot en toe blykbaar probeer om sy dood te vertraag sodat die vlamme hom sou bereik voordat hy heeltemal dood was, maar het misluk, en Savonarola is omstreeks 10:00 dood aan verwurging. Hy was vyf-en-veertig jaar oud.

Hoe is Girolamo Savonarola aan die Medici-familie verbind?

Nadat die jaar van sy aanstelling verby was, is hy gestuur om in verskeie stede te preek totdat Lorenzo de' Medici sy invloed gebruik het om Savonarola te laat terugstuur na Florence en sodoende die deure daar oopgemaak het vir die bitterste vyand van Medici-regering. … Hy het 'n demokratiese regering bekendgestel, die beste wat die stad ooit gehad het.

Hoe het Savonarola gelyk?

Portrette van Savonarola glorie in hierdie profiel met sy groot vlesige neus en bultende oog. Dit moes gewees het hoe Savonarola uitgebeeld wou word, sodat sy volgelinge sou onthou dat hy soos 'n karweier of 'n koeherder gelyk het eerder as 'n priesterlike, geparfumeerde, korrupte priester.

Aanbeveel: